Voeding

Als de kinderen 's morgens op Tamboerijn komen, gaan we ervan uit dat zij al hebben ontbeten. Wij zorgen gedurende de dag voor gezonde, biologische voeding: gevarieerd fruit en rauwkost, gezonde tussendoortjes zoals rijstewafels, soepstengels en crackers en brood en beleg. De kinderen drinken bij de tussendoortjes water, aangelengde diksap en thee en bij de lunch biologische melk of karnemelk. Wij letten op dat we niet te veel zout, suiker of vet geven. Bij een feestje kan er best eens een uitzondering worden gemaakt.

Vanaf ongeveer de eerste verjaardag is het voor de meeste kinderen geen probleem om gezellig met ons groepje mee te eten (tijden bij benadering):

Kleine baby's volgen hun eigen schema. Dieetvoeding en flessenvoeding voor baby's moet u zelf meegeven. U kunt ook afgekolfde moedermelk gekoeld meegeven, of uw kind zelf komen voeden. Uiteraard kunt u met ons afspraken maken over het voedingsschema van uw baby. Ook voor uw dreumes of peuter maken we indien nodig afspraken over een specifiek te volgen dieet.
Wij respecteren en faciliteren, indien gewenst, uw vegetarische of veganistische leefwijze.

Aandacht voor gezonde voeding vinden we belangrijk. Af en toe koken of bakken we iets samen met de kinderen.
In het voorjaar hebben we in de tuin een klein moestuintje, zodat de kinderen kunnen zien hoe groentes groeien.

Kleine baby's kunnen hun eigen schema volgen.